Audio | Video

Reinbert de Leeuw - Audio - Video

For the complete playlist: click on the icon on the upper-left

 

Voor de complete afspeellijst: click op het icoon linksboven

Listen Matthaus Passion - part 1

Listen Matthaus Passion - part 2

Bach’s Matthäus-Passion van Reinbert de Leeuw integraal op DVD èn 3 CD’s

 

De documentaire De Matthäus Missie van Reinbert de Leeuw van Cherry Duyns op DVD

• 2 Booklets met het vertaalde libretto en achtergrond info. Alles in een mooie, tweetalige box (NL en ENG).

 

De succesvolle (kristallen film) documentaire De Matthäus Missie van Reinbert de Leeuw nu compleet met concertuitvoering. De film over de voorbereiding en uitvoering van de Matthäus Passion brengt op ontroerende wijze de bijzondere aanpak van avantgardist pur sang Reinbert de Leeuw in beeld.

 

Het concert is opgenomen met de top van Nederlands beste geluids- en cameramensen. Pianist, componist, dirigent Reinbert de Leeuw, 78 jaar, heeft zijn leven gewijd aan de moderne klassieke muziek. Nu, aangekomen in de kromming van zijn levensboog draait hij zich om en strekt hij zijn armen uit naar Johann Sebastian Bach, naar de Matthäus Passion.

 

Maandenlang heeft hij de partituur bestudeerd, onophoudelijk, obsessief. Hij heeft een missie, droomt van de Matthäus. "Als ik mij de rest van mijn leven alleen nog maar met de Matthäus Passion zou moeten bezig houden, zou ik dat zo doen", zegt hij.

 

Regisseur Cherry Duyns volgt Reinbert de Leeuw vanaf de eerste repetitiedagen met orkest Holland Baroque, het Nederlands Kamerkoor en Andreas Wolf (Christus), Benedikt Kristjánsson (evangelist) tot de aangrijpende uitvoering in de Amsterdamse Nieuwe Kerk.

 

Een film over het mysterie van muziek, de betovering. Over de bezieling van musici, de ontroering en de onstuitbare bevlogenheid waarmee Reinbert de Leeuw opgaat in Bachs monumentale Matthäus Passion.

 

Producenten: René Mendel en Mira Mendel/ Interakt

 

U kunt hem hier bestellen. Click here to order.